perjantai 29. maaliskuuta 2019

Poronkusema, opiskelua ja päiväreissu Ylläkselle

Moikka moi!

Tänään ajattelin kirjoitella helmikuun lopun tapahtumista aina maaliskuun puolenvälin kieppeille saakka.

Helmikuun viimeisenä viikonloppuna käynnistyi jokavuotinen Poronkusema-opiskelijatapahtuma. Tottahan toki osallistuin myös itse siihen! Ryhmämme pukeutui tulevaisuudesta tulleiksi. Meillä kaikilla oli hopeat paidat, pinkki peruukki, tähtipanta sekä värikäs meikki (tekstin päätyttyä seuraa havainnollistava kuva). Tapahtuma alkoi jo perjantaina varaslähtörastilla, josta oli mahdollisuus saada lisäpisteitä varsinaiseen rastikilpailuun. Varaslähtörastilla tehtävänä oli heittää erilaisia palloja ämpäreihin ja meidän ryhmä onnistui heittämään yhden pallon ämpäriin päällään seisoen. Ikäväksemme emme kuitenkaan saaneet suorituksellamme etumatkaa varsinaiseen rastikilpailuun. Luovutin perjantaina heti varaslähtörastin jälkeen ja lähdin viimeisellä bussilla kohti kotia, kun muut ryhmäläiseni jatkoivat iltaa vielä baariin. Lauantaina olinkin jo varhain ylhäällä ja lähdin valmistautumaan muiden ryhmäläisteni kanssa kisaan. Jotenkin lähtömme kuitenkin venyi ja venyi ja pääsimme aloittamaan kisailun vasta pari tuntia tapahtuman alettua. Suoritimme kuitenkin tarvittavan määrän rasteja, mutta harmillisesti emme löytäneet pääporoa. Vaikka suoriuduimme rasteista mielestämme erinomaisesti, ei meitä silti palkintopalleilla näkynyt :D Kilpailun jälkeen emme jaksaneet olla kovinkaan kauaa baarissa, vaikka Sannikin olisi esiintynyt siellä. Yksinkertaisesti ihmisiä oli vain niin paljon ja sisäilma oli kuin tropiikki. Sunnuntaina oli vielä aamulla sillis ja siellä vedin mahani täyteen pizzaa, jonka jälkeen lähdin kotiin lepäilemään ja valmistautumaan seuraavaan viikkoon.

Helmikuun loppupäivät ja maaliskuun alkupäivät menivät kirjallisia töitä tehdessä ja tenttikirjoja lueskellessa. Jossain vaiheessa kirjotin lapulle, mitä kaikkea minun pitäisi tehdä ja erilaisia deadlineja tuntui olevan jo liiaksikin. Jotenkin kuitenkin onnistuin järkeilemään aikatauluni siten, että kaikki sujui vallan mallikkaasti. Hyvästä suoritutumisesta palkintona lähdinkin ystäväni kanssa laskiaistiistaina päiväretkelle Ylläkselle. Emme olleet kumpikaan aiemmin käyneet Ylläksellä, joten päätimme mennä sinne Levin sijasta. Itse asiassa tykkäsin Ylläksen rinteistä tosi paljon! Monet niistä olivat pitkiä ja sopivan loivia. Lounaaksi nautimme Ylläksen laavulla makkarat ja siitä tuli kyllä hyvä retkifiilis. Illalla poikkesimme matkan varrella pizzalle. Päästyämme Rovaniemelle laitoin vielä saunan päälle ja kävimme saunomassa. Se oli kerrassaan hyvä retkipäivän lopetus!

Samaisella viikolla lähdin myös extempore viikonloppuvierailulle Mikkeliin. Huomasin torstaina, että perjantaille sai vielä halpoja lentoja, joten käytin tilaisuuden hyödyksi. Lauantaina pääsin myös katsomaan vasta muutama viikko sitten syntyneitä karitsoja. Päätin myös testata uutta ruokaa, jota vanhempani olivat joku kerta minulle kehuneet. Keittiössä valmistuikin maissilastupäällysteiset kanapihvit. Ja niiden kanssa oli jotain perunapalleroita, koska näin jossain kuvassa niitä ja ne näytti kivoilta :D Maissilastukanoista tuli todella hyviä, vähän sellainen uppopaistettu fiilis, vaikka niitä ei missään rasvassa uitetukaan. Sunnuntaina lähdin junalla takaisin kohti Rovaniemeä.

Pari viikkoa sitten mulla oli todistusoikeuden luento. Vaikka muuta ei ollutkaan, niin päivät täyttyivät todistusoikeuden ryhmätyön parissa sekä sukupuoli ja oikeus -kurssin väitöskirjakatsausta tehdessä. Maaliskuun puolessa välissä oli myös Napapiirin Hiihto -tapahtuma, johon olin ilmoittautunut. Osallistuin 20 kilometrin vapaan matkalle. Saavuin maaliin ajassa 1h 34 min ja olin 11. maaliintulija sarjassani. Olen tyytyväinen suoritukseen, sillä kovempaa en olisi ainakaan siinä kelissä päässyt. Tavoiteaikanani oli 1h 30 min, mutta voisin odottaa luistavia kevätlatuja ja mennä tempasemaan sen ajan. Kisaviikonloppuna asteet olivat plussan puolella ja latu oli osittain hieman pehmoinen, mikä hidasti hieman vauhtia. Hiihdon jälkeen pääsin ruokailemaan ja sen jälkeen lilluttelemaan Santasportin kylpylään.

Hiihtokisojen jälkeen illalla olikin hyvä päivän urheilutuokion ja rentoutumisen jälkeen lähteä kohti tyttöjeniltaa. Tyttöjenilta johti kohti Half Moonia ja Mr. Artikla -showta. Taisimme saapua hieman myöhässä paikalle, sillä kisaajat olivat suorittamassa viimeistä tehtäväänsä. Onneksi illan tapahtumatarjonta ei loppunut siihen, vaan samaisessa baarissa esiintyi myös Aste. Baarin jälkeen jäinkin ystäväni luo yöksi ja seuraavana päivänä sainkin reippailla hänen luotaan kotiin. Loppupäivä meni akkuja lataillessa.

Viime viikko alkoi opintojen parissa ja vietin aika perusarkea muutenkin. Kävin bodypumpissa ja lenkkeilemässä. Loppuviikosta lähdin Mikkeliin käymään työhaastattelussa. Täytynee todeta, että kelpo reissu, sillä kesän työkuviot ovat nyt selvillä. Pääsen tutustumaan viranomaistoimintaan valmistelemalla vahingonkorvaus- ja kanteluasioita sekä laatimaan erilaisia selvitystöitä.

Palaillaan taas!

~ Tiia

Poronkuseman rastikartta.

Tässä asukuva Poronkusemasta.

Neljäntenä vuonna haalarini näyttävät lähikuvassa tältä.

Lempiharrastukseni parissa kauniina kevättalvisena päivänä.

Minä salin jälkeen lähdössä pyöräilemään takas kotiin.

Jäin koukkuun tähän hittiuunifetapastaan, nam!

Minä Ylläksellä nauttimassa auringosta.

Maisemia Ylläksen huipulta.

Brunssihetki.

Söpislampaita!

Ja vähän hurjastelua.

Iloinen mitalin saanut hiihtäjä.

Illanviettoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti