keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Ensimmäisiä tunnelmia uudesta kotikaupungista

Moi!

Yritän nyt kiriä vähän tätä vauhtia, ettei tarvitse monta kuukautta vanhoista asioista kirjoitella tänne. Kerron alla kuulumisiani toukokuun alusta noin kesäkuun puoliväliin saakka.

Asettauduin asumaan siis Mikkeliin toukokuun alusta alkaen. Toukokuun vietin oikeastaan Mikkelissä kuin tatti, sillä musta tuntui, että olin ennen muuttamista reissannut koko ajan paikasta paikkaan ja elin matkalaukusta :D Mikkeli oli mulle jo jokseenkin tuttu kaupunki, sillä olen viettänyt täällä jonkin verran aikaa viime vuosina. Näin ollen muutto Mikkeliin ei tuntunut mitenkään pelottavalta, vaan oikeastaan aika mukavalta!

Elämä Mikkelissä alkoi hyvällä rutiinilla, kun aloitin työnteon. Lisäksi olin hommannut itselleni saliohjelman, jota noudatin orjallisesti koko toukokuun. Kävinkin neljä kertaa viikossa salilla ja sen lisäksi ainakin kerran viikossa juoksemassa. Pidensin myös karkkilakkoani jatkumaan toukokuun yli, jotta treeni purisi tehokkaammin. Kävin myös kokeilemassa seinäkiipeilyä. Se oli ensimmäinen kerta, kun olen kiipeillyt kunnon valjaiden kanssa. Viikonloput ja arki-illat kului toukokuussa aika pitkälti viimeisten koulutöiden parissa. Mutta nyt voin huokaista helpotuksesta, sillä kaikki kurssit oikiksen osalta on suoritettu ja niistä on saatu jo arvosanatkin!

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä päätin ansaitusti lopettaa karkkilakkoni. Juhlistimme samalla kurssien suorittamista ystäväni kanssa sangrian merkeissä sekä lähdimme katsomaan, miltä näyttää Mikkelin yöelämä. Kesäkuussa päätin muuttaa liikuntatottumuksiani, koska huomasin, että Mikkelissä järjestetään juoksutapahtuma heinäkuun alussa. Aion osallistua puolimaratonille, sillä olen haaveillut jo pitkään osallistuvani johonkin juoksutapahtumaan. Nyt pääsenkin toteuttamaan itseäni Mikkelissä. Yritän käydä salilla kolmesti viikossa. Salitreenin lisäksi pyrin myös juoksemaan muutaman kerran viikossa. Olen asettanut itselleni tavoiteajaksi 2 tuntia. Kävin ensin pienellä testilenkillä ja ainakin 11 kilometrin lenkki sujui reilu tunnissa. Sen sijaan testilenkkini kokonaisesta puolimaratonista osoitti, että tavoitteeni lienee liian optimistinen :D Voin kuitenkin vedota siihen, että aluksi ilma oli läkähdyttävän kuuma ja loput 10 kilometriä lenkistä juoksentelinkin pitkin Mikkelin katuja ukkosen ja sateen piiskatessa minua, joten en välttämättä pystynyt parhaimpaani. En ole ikinä juossut puolimaratonia, joten jalkani olivat myös puhki lenkin jälkeen.

Kesäkuun ensimmäinen viikko kului taas normaaleissa arkirutiineissa. Perjantaina lähdin käymään kotikotona, sillä menin vanhempieni kanssa käymään erään sukulaiseni syntymäpäivillä lauantaina. Juhlien jälkeen rentouduin mökillä hyvän ruoan ja saunomisen parissa. Heitin myös talviturkinkin. Ajattelin, että järvi olisi vielä superkylmää, mutta yllätyin, että se olikin ihan siedettävää.

Kesäkuun tokalla viikolla arkipäivät kuluivat perusrutiinin mukaisesti; töitä, urheilua ja hieman myös graduaiheen pohtimista.


Ensi kerralla lisää kesäkuun puolivälin tapahtumista ja siitä eteenpäin!

~ Tiia

Uuden kotikaupunkini hieno kirkko.

Minä kiipeilemässä.

Äitienpäivälounaan herkkubuffet oli mieleeni.

Perustin myös oman parvekepuutarhan ja tässä osa kasveistani.

Metsää istuttamassa.
Tässä minä ja männyn taimet.

Omppupuut kukkivat kauniisti!

Tällaista herkkua tarjoillaan Mikkelin torilla, suosittelen!

Käyn lounaalla Mikkelin kesäkampuksella, jossa on Kelan tukema opiskelijaruokailu. Hinta-laatusuhde muy bien!

Tällaisten pikkuveijarien kasvua on ilo seurata.

Burgertime!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti