keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Luostolla hiihtelemässä

Heippa!

Ja taas on aika turinatuokion. Maaliskuun viimeinen viikko meni salitreenien parissa, koska mulla oli viimeiset päivät mahdollisuus käydä LadyLinella treenailemassa. En edes harkinnut jatkavani treenailuja siellä ainakaan nyt, sillä olen muutaman kuukauden päästä lähtemässä Etelä-Suomeen ja kesää kohden on kivempi liikkua ulkona. Maaliskuun viimeisen päivän kunniaksi pyörähdin myös pikaisesti baarissa. Pikaisesti siksi, että lähtö tapahtui vasta noin kahden aikaa, joten se oli sellainen pikavisiitti. En edes tiedä, mikä järki siinä oli enää siihen aikaan lähteä mihinkään, kun vaihtoehtona olisi ollut jäädä kotiin ja nukkua muutama tunti enemmän.

Heti baarireissun jälkeisenä päivänä, huhtikuun alkaessa, suuntasin vanhempieni kanssa kohti Luostoa. Meillä on ollut perheen kanssa oikeastaan perinne käydä pääsiäisen aikoihin Luostolla hiihtelemässä, joten oli kiva taas lähteä tuttuun paikkaan ja tutuille laduille. Asetin jo ennen matkaa tavoitteeksi hiihtää 100 kilometriä kuuden päivän aikana. Ekat päivät sujuivatkin oikein hyvin auringon lämmittäessä ja latujen luistaessa. Sitten oli muutama päivä, jolloin keli oli todella raskas, koska asteet olivat jo plussan puolella ja aurinko oli sulattanut ladut. Jotta pysyin asettamassani hiihtotavoitteessa tarvoin silti raskaimpana päivänä 25 kilometriä. Viimeinen päivä oli taas vähän parempi kelin kannalta. Kilometritkin olivat jo täynnä aiempien hiihtolenkkien myötä, joten viimeisenä päivänä nautin vain enkä miettinyt enää kilometritavoitettani.

Luostolta palasin viime viikon torstaina, koska meillä oli ympäristöoikeuden tentti perjantaina. Sanotaanko näin, että mun tenttiin valmistautuminen viimeisellä viikolla koostui lähinnä luontokatselmuksista hiihtoladulla. Olin tosin ehtinyt lukemaan koko alueen jo ennen Luoston reissua, joten se nyt ei sinänsä enää stressannut mua. Lueskelin kumminkin tiivistelmää ja harjoittelin viime vuosien tenttien kysymyksiä. Saatiin itse asiassa tänään tenttitulokset ja sehän oli mennyt ihan hyvin!

Perjantaina pidimme tentin jälkeen tyttöjen kanssa sushi-iltaa, mutta jouduin pakkaamaan omat sushini doggy bagiin, koska lähdin illalla vielä Ouluun. Lauantaina oli luvassa ansaittua lilluttelua Oulun Edenissä. Oli kyllä niin rentouttavaa, koska en oo pitkään aikaan käynyt missään kylpylässä. Sunnuntai-illasta oli aika palata taas kohti Rovaniemeä.

Tällä viikolla olin varautunut, että mulla olisi ollut luentoja koko alkuviikon, mut eipäs ollutkaan, koska olinkin vaihtanut ne sittemmin toisiksi luennoiksi. Sen sijaan päätinkin lukea rikosoikeuden lukupiirin aineiston läpi, jotta sitä ei tarvitse miettiä enää myöhemmässä vaiheessa. Aineisto oli väitöskirja koskien rikoksentekijän vaarallisuuden arviointia rikosoikeudellisessa seuraamusjärjestelmässä. Kirja oli yllättävän mielenkiintoinen, vaikkakin luin sen aika rivakasti läpi, jotta sain sen alta pois. Lukupäivän jälkeen kävin juoksemassa ja sen jälkeen kaverini tulivat luokseni kinkkupiirakalle ja tein myös lettuja. Huomenna täytyy miettiä, mistä finanssioikeuden kirjasta aloittaisi vai pitäisikö kirjoittaa loppuun lakimiesetiikan essee.

Nyt nukkumaan, hyvää yötä ja palailemisiin! :)

~ Tiia

Lampivaaralla.

Etsi kuvasta kuukkeli!

Kiimavaaraa.

Itse hiihtäjä.

Nää ladut ja nää maisemat!

Itse pyöräyttelemäni sushit ja sen on näkösetkin :D

Kätevänä emäntänä loihdin myös kinkkupiirakan.




2 kommenttia:

  1. Sun blogia on tosi kiva lukea, kirjoittaisitpa useamminkin! Millaisia arvosanoja oot saanut oikisopinnoista ja ootko kokenut opinnot helpoiksi / vaikeiksi vai jotain siltä väliltä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kuulla :) Yritän kirjottaa aina, kun ehdin ja kun tuntuu siltä, että on jotain kerrottavaa.

      Multa löytyy arvosanoja laidasta laitaan, mut nyt toisen vuoden aikana oon saanu useimmiten 3-5. Fuksivuodelta on jäänyt pari ykköstä, mutta toisen niistä aion korottaa jossain vaiheessa paremmaksi. Yleensä kaikista mun mielestä mielenkiintosista ja tärkeistä aihealueista oon saanut parhaimmat numerot.

      Ja mitä oikiksen opintoihin muuten tulee, niin ne on mun mielestä vaativia. Jos ei viitsi nähdä vaivaa ja tehdä työtä opintojen eteen, niin siinä vaiheessa ne varmasti tuntuvat myös vaikeilta. Mulle oikiksen opinnot tarjoavat sopivasti haastetta, koska en tykkää päästä liian helpolla. 💪

      Poista