keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Lomailua ja vujut

Hellurei jälleen!

Viimeks olin just junamatkalla kotiin, kun kirjottelin tänne. Sen jälkeen matkustinkin perheen kanssa Teneriffalle, Puerto de la Cruziin. Oli niin rentouttavaa vaan olla miettimättä mitään koulujuttuja, vaikka vähän kyllä jäi harmittamaan, että multa jäi varallisuusoikeuden tentti välistä ja se siirtyi näin ollen joulukuulle. Mutta ei koulujutuista tässä vaiheessa enempää.

Ilma Puerto de la Cruzissa oli lämmin koko viikon. Välillä oli pieniä sadekuuroja, mutta sehän oli vaan oiva tekosyy lähteä kiertelemään kaupungille. Aurinkokin paistoi ihan kiitettävästi ja sain tuliaiseks ruskettuneen ihon, mikäs sen parempaa! Olin kyllä vähän pettynyt, että hotellin katolla sijaitsevat upeat uima-allas- ja auringonotto-osastot, oli tarkotettu vaan nudisteille, joten ei sit tullu pistäydyttyä siellä keski-ikäisten miesten silmänilona.

Mitään supereksoottista ei lomaviikkoon mahtunut, vaan ihan perus kaupungilla kiertelyä, hyvää ruokaa ja arskaa. Just ne teki mun lomasta täydellisen, koska ei tarvinnu aikatauluttaa tai stressata mitään. Mut eipä lomasta sen enempää, toivon et alla olevat kuvat kertoo paremmin. :)

Palasin takaisin Suomeen viime perjantai- ja lauantaiyön vaihteessa. Takana oli tuolloin 5 h 30 min lentomatka, jonka jälkeen matkustin ensin autossa tunnin verran Lahteen ja sieltä lähdin taittamaan reilu 10 h bussimatkaa määränpäänä Rovaniemi. Saavuin perille Rolloon lauantaiaamuna klo 11.30 ja nappasin taksin siitä himaan. Tän kaiken matkustamisen jälkee mulla oli viis tuntia aikaa saada itteni juhlakuntoon ja ehtiä bussiin, joka vei juhlapaikalle. Olin kyllä niin helpottunut päästessäni perille SantaParkkiin, jossa vujut järjestettiin. Ja kaikki toi aikataulutus oli kyllä niitten juhlien arvosta! Ruoka ja tunnelma oli todella hienoa ja tyylikästä. Nyt ymmärrän myös, miks vujuille pääsyä kannatti jonottaa ylpän pihalla koko yön!

Loppuillasta bussi vei meijät vielä jatkoille baariin, josta meille oli varattu VIP-alue. Täytynee myöntää, että oli kyllä aika lennokas ilta (ehkä liiankin) :D Olotila oli aamulla sen mukainen. Heräsin sunnuntaina klo 9, jotta ehdin akateemiselle silliaamiaiselle eli sillikselle, koska bussi lähti sinne klo 10. Siel oli tarjolla kaikkee safkaa, popparii, hattaraa, ilmast juomaa, boolii etc. Itsehän tyydyin vaan vihanneslohkoihin ja mehuun, koska edellisilta oli kuluttanu mut aivan loppuun. Mut oli hienoo nähä, et joillain vielä menojalka vipatti heti seuraavana aamuna!

Tän viikon maanantaina heräsin todellisuuteen ja huomasin, et tenttejä pukkaa parin viikon välein, enkä mä oo onnistunu varaa mulle yhtäkään tenttikirjaa. Pieni paniikkihan siinä sit iski! Onneks huomasin, et yhtä lukuun ottamatta ne on saatavilla myös verkossa, joten voin lukea ne tabletilta. Eilen tiistaina päätin alottaa oikeesti ahkeran opiskelun ja painelinkin ylpälle jo tuntia ennen luennon alkua lukemaan ja jatkoin edelleen luentojen jälkeen aina ilta kuuteen saakka.

Tänään menin myös yliopistolle heti kirjaston ovien aukeuduttua ja siitä sit luennolle ja luennolta lukemaan (tällä metodilla aion jatkaa myös seuraavat viikot). Meillä oli tänään myös haalareiden sovitusta! Niin kivaa, että saa uudet haalarit ja voi alkaa keräillä uusia merkkejä niihin! Mullahan on ollu siis ammattikorkeakoulussa haalarit, joihin ehin keräämään ihan kiitettävästi merkkejä. Mut ne ei kyllä vedä vertoja näille kauan odottamilleni bolognan punaisille oikiksen haalareille. Oon kyl ihan fiiliksis! :)

Palaillaan!

~ Tiia


Katukuvaa.

La margarita de limón.

Näkymä hotellin parvekkeelta.



Surffareita Puerto de la Cruzin aalloissa.

Vuosijuhlien kattaus.

Ylikypsää häränniskaa, paahdettuja juureksia ja tummaa riistakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti