tiistai 12. syyskuuta 2017

Viimeiset viikot etelässä ja Budapestin matka

Heippa jälleen!

Jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin eli elokuun puolivälin jälkeisiin tapahtumiin.

Finnhits-festivaaleilta jäi muistoksi pieni flunssa, joten kauan jatkunut hyvä saliputkeni piti jättää valitettavasti muutamaksi päiväksi tauolle. Olin kuitenkin käynyt lainaamassa kirjastosta minulle valmiiksi jo syksyn ensimmäiset tenttikirjat, joten minulla olikin hyvää aikaa perehtyä niihin. En kuitenkaan ollut vielä hirveän motivoitunut ennakko-opiskelustani, joten lukemissaldoni jäi aika laimeaksi.

Elokuun tokavikan viikonlopun suunnitelmat olivat totaalisen auki. Huono sää ei innostanut lähtemään  edes Lahteen rilluttelemaan, joten päätin lähteä mökille hyvien ruokapatojen ääreen ja virittäytymään rapujuhlien tunnelmaan.

Rentouttavan viikonlopun jälkeen olikin hyvä startata viimeinen työviikko, joka loppuikin jo torstaina, sillä lähdin varhain perjantaiaamuna kohti Budapestia. Suomessa lämpötila oli lähtöaamuna alle 10 astetta, joten oli ihan kiva sanoa hetkiksi kylmälle ilmalle moikka moi! Olin koko kesän miettinyt jotain pikkuista lomamatkaa ja siihen tarjoutui tilaisuus, kun veljeni oli miettinyt samoin. Niinpä lähdimme yhdessä pikkuveljeni kanssa kaupunkilomalle; minä lähinnä seurasin ja hän toimi matkanjohtajana. Budapestissä oli asteita noin 30 joka päivä ja aurinkokin lämmitti. Lämpö tuntui välillä jopa tukahduttavan kuumalta, sillä Suomen kesässä ei paljoa tuollaisia lämpötiloja nähtykään.

Liikuimme Budapestissa pääasiassa kävellen, mutta pidemmillä matkoilla saatoimme käyttää metroa. Mielestäni Budapestin julkista liikennettä oli melko helppo käyttää ja lentokentältäkin pääsi kätevästi keskustaan, parin korttelin päähän hotellista. Hotelli oli ihan ookoo. Netin kuvissa näyttä ehkä hieman paremmalta, mutta kaikki tarpeellinen löytyi ja aamiainenkin sisältyi hintaan, joten en valita! Ehdimme neljän päivän aikana kiertää aika monet Budapestin tunnetut nähtävyydet läpi, mutta tietysti osa jäi myös käymättä. Kuvat puhukoot enemmän matkasta! Mutta voin suositella Budapestia kaupunkimatkailuun, sillä kaupungissa oli sopivasti nähtävää. Ja ottaen huomioon, että lentomatka kesti vain reilu kaksi tuntia, niin lämpötila oli aivan toista luokkaa kuin Suomessa.

Budapestin matkan jälkeen oli enää alle viikko aikaa ennen paluuta Rovaniemelle. Viimeisen viikon aikana näin vielä kavereita, hyödynsin salikorttini viimeiset päivät treenien parissa ja kävin viimeisen kerran visiitillä myös Mikkelissä. Sen jälkeen alkoikin jo viikonloppu kolkutella ovelle ja oli aika siirtyä Onnibussin kyytiin ja kääntää katse kohti Rovaniemeä.

Ensi tekstissä päästään taas reaaliaikaan, joten stay tuned!

~ Tiia

Szechenyi Baths.

Oon todistetusti yrittänyt opiskella, sillä siitä on jäänyt kuvajälki.

Rapujuhlien kattaus.

Tonavahan se siinä!

Aivan superhyvää pizzaa!

Minä lilluttelemassa.

Tämäkin oli joku nähtävyys lähellä kylpylää.

Paikallinen suositteli tällaista ruokapaikkaa, aika viihtyisä!

Pyhän Tapanin kirkon näköalatasanteella.

Elisabeth Bridge yövalaistuksessaan.


Syksyinen Mikkeli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti