lauantai 30. syyskuuta 2017

Opiskelua, kuntoilua ja sitsaamista

Moikka,

Nyt on tenttistressi hetkeksi laantunut, joten tässä välissä on hyvä sauma taas pävitellä kuulumisia tännekin.

Viime viikon aloitin viikon perinteeksi jo muodostuneen maanantaisen bodypumpin merkeissä. Tiistaina meillä oli myös yliopistolla Sportappro, jossa oli kaikenlaisia lajikokeiluja päivän ajan. Lukeminen oli kuitenkin sen verran vielä vaiheessa, joten skippasin suosiolla aamupäivän liikunnat. Osallistuin tänä vuonna vain kahteen lajikokeiluun. Ensin kävin crossfitissä, sillä olen halunnut jo pitkään kokeilla minkälaisesta rääkkitreenistä siinä oikein on kyse. En kumminkaan kokenut poltetta lajin pariin. Suurin syy siihen lienee se, että treeni tehtiin aikaa vastaan ja musta jotenkin tuntui, että se kannusti vain tekemään epäpuhtaita liikkeitä. En pitänyt crossfittiä sinänsä sen rankempana kuin salitreeniä tai bodypump-tuntia, sillä kaikkihan riippuu loppupeleissä siitä, kuinka tehokkasti itse haluaa treenata. Mutta ihan kiva oli kumminkin kokeilla. Sitten kävimme vielä tyttöjen kanssa keilaamassa ja ansaitsimme urheilusuorituksillamme penkkiurheilijan haalarimerkit, hah!

Viime keskiviikkona huomasinkin jälleen, että LadyLinelta sai viikoksi treenipassin, jolla pääsi treenailemaan koko viikoksi rajoituksetta. Hommasimme kaverini kanssa empimättä sellaiset, jotta pääsimme taas vaihteeksi salitreenailun pariin. Pakko turvautua näihin ilmaisiin treenimahdollisuuksiin, kun vanhempien lompakko on liian kaukana täältä. Alkaa kyllä kohta nolottaa tällainen ilmaisjuttujen pummiminen, mutten yksinkertaisesti pysty sitoutumaan mihinkään pitkäaikaiseen salikorttiin ja toisaalta mulla on yliopiston Sporttipassa, niin en viitsi maksaa kahdesta treenijutusta rinnakkain. Kaiken kaikkiaan kävin viikon aikana viisi kertaa treenailemassa. Kävimme ystäväni kanssa kaksi kertaa infrapunasaunassa. Oli ihan mielenkiintoinen kokemus, koska en oo ikinä käynyt infrapunasaunassa. Se oli mun mielestä vähän niiku normaali sauna, mut tuntu siltä, et kukaan ei oo heittäny löylyä vähään aikaan :D

Ja tällä viikolla mulla on ollut kunnon hulabaloo, koska maanantaina oli ensin työoikeuden tentti. Toivon, että se on mennyt kerralla niin hyvin, ettei tarvitse mennä korottamaan. Tentin jälkeen mulla alko heti perään prosessioikeuden luennot. Ja tiistai, keskiviikko, torstai ja perjantai on ollut täynnä sekä pakolaisoikeuden että prosessioikeuden luentoja. Aloitin siis kunnianhimoisesti maisterikurssien tekemisen, vaikka mulla on notaarivaihekin tässä vähän levällään. Ekan viikon hyvinvointioikeus-prosessioikeus-pakolaisoikeus-combon jälkeen, voin todeta, että tekemistä piisaa. Tällä hetkellä tehtävälistalla odottaa esimerkiksi seuraavat: pakolaisoikeuden oikeustapausharjoitus, pakolaisoikeuden esseetehtävä, prosessioikeuden oikeustapausharjoitus, kansainvälisen prosessioikeuden tehtävä, sosiaalioikeuden luentojen korvaava tehtävä, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusoikeuden essee ja verkkokeskustelu ja siinä sivussa pitäisi hoitaa vielä sosiaalioikeuden tenttialue noin 700 sivua. So nice. Tästä työmäärästä en voi kuitenkaan syyttää ketään muuta kuin itseäni.

Mulla on aina ollut sellainen pakkomielle, että mikäli voin tehdä aiemmin jo jotain sellaista, mikä helpottaa tulevaa, niin teen sen. Olen siis lukiosta asti rytmittänyt opiskeluni niin, että alussa kuormitan itseäni todella paljon, jotta voin lopuksi ottaa iisimmin. Näitten maisterikurssien osalta suoritan vain luennot ja muut sälät pois alta, jotta saan mahdollisimman paljon läsnäoloja pois ensi vuodelta. Aion tenttiä prosessioikeuden ja pakolaisoikeuden vasta myöhemmin, koska nyt en ehdi mitenkään päin lukemaan niihin sosiaalioikeuden tentin ja kaikkien noiden tehtävien lomassa. Mutta joka tapauksessa pointtina on helpottaa tulevaa elämää, joten ei auta muu kuin yrittää selviytyä!

Koska rankat työt vaatii rankat huvit, niin oli pakko ilmoittautua sitsaamaan. Eilen oli akateemiset (tai vähän vähemmän akateemiset) pöytäjuhlat. Meillä oli teemana säädyt. Säätyjä oli tarjolla rahvas, porvaristo ja aatelisto. Mä sain kunnian kuulua aatelistoon. Oli ihan kiva olla pitkästä aikaa sitsaamassa. Lopuksi homma kuitenkin lössähti, kun kaikki alkoivat säätämään jotain omaa, joten päätin kaverini kanssa livahtaa hieman ennen sitsien varsinaista päätöstä etkoille. Etkojen jälkeen siirryimme baariin. Pelasin ensimmäistä kertaa elämässäni baarissa jotain sellaista peliä, missä mitattiin ilmeisesti lyönnin voimakkuutta. Oli ihan hubaa, mutta ilmeisesti extra salitreeni ei olisi pahitteeksi, sillä mittarin lukemat jäivät aika kesyiksi.

Tänään nukuin tooodella pitkään, mutta sitten ryhdyin lukemaan sossun tenttiin. En kuitenkaan malttanut lukea kovin kauaa, sillä minun oli pakko ottaa suunnaksi LadyLinen avoimet ovet, jälleen! :D Tänään vietettiin ilmeisesti liikuntapäivää, jonka vuoksi LadyLine tarjosi ilmasen treenailumahdollisuuden ja minähän tietysti kävin lunastamassa etuuteni. Nyt olenkin vain hengannut illan kotona katsoen telkkaa ja kirjoitellen oppismispäiväkirjaa sekä blogia.

Hyvää yötä! :)

~ Tiia

Todiste siitä, että oon näyttäytynyt salilla.

Kanankoipia persikka-riisipedillä.

Aurinkoinen päivä ja Kirkkolampi.

Päiväretken maisemia Vaattunkikönkäältä.

Retkeilijä.

Pitkospuut.

Tein ekaa kertaa lihapasteijoita!

Sitsipöydän kattaus :D


2 kommenttia:

  1. Mitä mieltä oot yliopiston kielten kursseista (lähinnä ruotsin ja englannin kielet), vai ootko suorittanut mitkä kielet? Oliko tunnit millaisia (esim. helppoja, vaikeita vai jotain siltä väliltä)? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Oon käynyt ruotsin kielen kurssin. Suoritin vain kirjallisen osuuden, sillä sain ammattikorkeakoulun opinnoista hyväksiluettua suullisen osion. Tunnit olivat mielestäni hyvin tenttiin valmentavia, sillä tunneilla käytiin läpi tekstejä ja sanastoja, joita tarvittiin sittemmin tentissä esseen kirjoittamisessa. Mulle ruotsi on ollut aina suhteellisen helppoa, joten pysyin hyvin kärryillä. Kurssi vaati aikaa myös vapaa-ajalla ja sitä kannattaa oikeasti sille pyhittää, jos haluaa tentissä pärjätä. Mutta tiedän, että etenkin toi ruotsin kielen kurssi on todella vaikea sellaisille, jotka ei oo ylppäreissä kirjoittanut ruotsia ja peruskielioppikin on vähän hakusessa ennen kurssille tuloa. Riippuu siis omasta lähtötasosta, miten vaikeaa tulee olemaan. Ja sisällöllisesti kurssi oli mielestäni hyvä, sillä sain paljon oikeudellista sanastoa, mikä lienee ollut tarkoituskin.

      Notaarivaiheen englannin kielen kurssin sain hyväksiluettua lähes kokonaan, kirjoitin vain esseen. Ensi viikolla mulla alkaa maisterivaiheen englanti ja olen kuullut, että tunnit kuluvat melko verkkaiseen tahtiin ja läsnäoloa on paljon. Siitä en osaa siis vielä enempää tässä vaiheessa kertoa.

      Ja ylipäätään yliopiston kielten kurssit vaativat paljon läsnäoloa ja niitä on hankala sovittaa välillä mahtumaan muiden opintojen kanssa. Esim. suoritin viime keväänä pari espanjan kurssia ja läsnäoloa oli noin kolmena kertana viikossa reilu 3 tuntia kerrallaan.

      Poista